Tarkista omat tietosi RTV ry:n jäsenrekisteristä!

Ne jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet käytössään olevan sähköpostiosoitteen pääsevät kirjautumaan omille jäsenrekisterisivuille. Omien sivujen kautta pystyt tarkistamaan mm. laskujen tilat ja päivittämään omia sekä veneen tietoja.

Mistä tiedän olenko ilmoittanut sähköpostiosoitteeni seuran jäsenrekisteriin?

Kirjaudu Jäsentietosivuille, jotka löydät Yhdistysinfo -valikon alta tai oheisesta linkistä. Mikäli et muista salasanaasi jäsenrekisteritietoihisi, paina jäsentietoni Salasana hukassa -linkkiä ja syötä käytössäsi oleva sähköpostiosoite:

Mikäli et saa salasanaa käytössäsi olevaan sähköpostiosoitteeseen, et ole ilmoittanut sähköpostiosoitettasi tai et ole ilmoittanut muuttunutta sähköpostiosoitettasi seuran sähköiseen jäsenrekisteriin. Näissä tapauksissa, ilmoitathan käytössäsi olevan sähköpostiosoitteen oheisella lomakkeella seuran jäsenkirjurille. Lomakkeen lähetyksen jälkeen, uusi osoitteesi rekisteröidään jäsentietoihisi ja ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään uusi sisäänkirjautumislinkki:

tarrat

Lähetä puuttuva sähköpostiosoiteesi seuran jäsenkirjurille oheisesta linkistä, KIITOS!

Linkki lomakkeeseen

Jäsentuotteita

Jäsenille seuran uusien tuotteiden (takit, asusteet ja tuotteet) tuote-esittely RTV:n telakalla torstaina 30.7. Klo 17-18 ja Levätyksessä 8.8. Klo 16-17.Mallikokoja löytyy useita, jotta saa sovitella!

KÖYDET IRTI TAPAHTUMA 2020

OSALLISTUJAOHJE        (Lauantaina 8.8.2020)

Yleistä

Köydet Irti – tapahtuma on navigointikilpailu ja valokuvasuunnistuksesta muokattu veneilytapahtuma. 

Reitti on laadittu siten, että sillä voi liikkua tavanomaisissa  ilmasto-olosuhteissa  sekä  avonaisilla moottoriveneillä että  =< 2 m syväyksillä olevilla matkaveneillä (moottori- ja purjeveneet). 

Kirjalliset tehtävät ja reitti ovat sellaisia, joista jokainen veneilijä joutuu selviämään vesillä liikkuessaan.

Kilpailu on avoin kaikille. Osallistuminen ei edellytetä veneilijän jäsenyyttä mihinkään veneily- tai purjehdusseuraan.

Huom! juniorimiehistölle (n. 5-12 v) on laadittu omat kirjalliset tehtävät, joten heillekin riittää puuhailua koko ajaksi.

Muilta paikkakunnilta saapuvat osallistujat (myös raumalaiset halutessaan) voivat kipparikokoukseen saapuessaan

kiinnittyä Merijakamon vapaille vierasvenevenepaikoille. Tankkauslaituri on syytä jättää vapaaksi..

Osallistumismaksu

”Kilpailusta”  ei peritä osallistumismaksua. 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Lisätietoa tapahtumasta saa järjestäjänä  toimivalta  Kimmo Roslöfiltä (puh. 0400 590 494, sähköposti : kimmo.roslof@gmail.com.

Ennakkoilmoittautuminen (on toivottavaa mm. ohjeiden ja junnutehtävien riittävän kopioinnin vuoksi !) 

Kimmo Roslöfille (kimmo.roslof@gmail.com), ilmoita oma ja veneen nimi sekä yhteystiedot. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä kipparikokouksessakin.

Ennakkoilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös miehistöön osallistuvien junioriveneilijöiden (n. 5-12 v.) lukumäärä.

Kipparikokous ja lähtö

Tapahtuma alkaa kipparikokouksella lauantaina 8.8.2020 klo 12.00 Syväraumanlahden Merijakamolla (61º08,42’N

21 º28,35’E).

Kipparikokouksessa osallistujille jaetaan reitin kulkuohje, siihen liittyvät tehtävät ja niitä koskeva ohjeistus sekä

tapahtuman kirjalliset tehtävät, joiden vastaukset palautetaan ratamestarille maalin tultaessa. kippareiden lisäksi koko miehistö on tervetullut kipparikokoukseen mukaan, jotta tapahtuman kulku tulisi selväksi jokaiselle mukana olijalle.

Kilpailurata ja –tehtävät

Reitin kulkuohje on valmis piirros reitistä, jonka varrelta etsitään valokuvien esittämiä kohteita. Reitin valokuvat

julkaistaan annetaan kipparikokouksessa ja etsityt kuvanottopaikat merkitään rastilla karttaan, siten että rastin

keskikohta on kuvanottopaikka. Kuvanottopaikka ei ole yli tulevan tai jo kuljetun reitin ns. vaihtoehtoinen reittipiste josta on teoriassa sama näkymä kohteeseen.

(Huom! Reittipiirrokset ja kuvat julkaistaan ja jaetaan vasta kipparikokouksessa).

Tapahtumareitin  pituus on noin 8 mpk. Se sijoittuu Rauman edustalle.

Tapahtumassa  ei suoriteta ajanottoa, huomioi kuitenkin, lopputapahtuman aikataulu, ennen klo 17 on saavuttava Levätykseen, liian myöhäinen saapuminen on hylkäysperuste. Reitille voi lähteä heti kipparikokouksen jälkeen tai n. 1 h kuluessa). Arvioitu lähtöaika klo 13.00-14.00. Suositeltava nopeus reitillä on max 6 solmua, jota vastaava ajoaika on noin 1,5-2 tuntia. 

Tapahtumaan osallistujilla tulisi olla mm. katsastettu tai vastaavasti varustettu vene (Huom! Turvallisuusvälineet oltava kaikille veneessä olijoille), Selkämeren alueen -veneilykarttasarja (WGS84), astelevy, harppi, kynä ja kiikarit.         GPS-paikantimen (tai vastaavan elektronisen laitteen) käyttö on sallittua (ja jopa suositeltavaa). 

Miehistön minimikooksi suositellaan turvallisuussyistä vähintään kahta henkilöä. 

Toivottavaa olisi, että veneen miehistön muodostaisi koko perhe, koska kyseessä on veneilyn perhetapahtuma.

Useamman henkilön voimin on myös helpompi havaita valokuvien ottamispaikat.

Veneilijät voivat halutessaan lähteä kilpailuun omista kotilaitureistaan siten, että ovat n. klo 13-14 reitin lähtöpisteessä .

Kaikilla osallistujilla on sama reitti  ja yhteinen tulosatama (Levätys). 

Vesillä suoritettavan osuuden jälkeen rantaudutaan RTV:n saaritukikohtaan Levätyksessä, jossa suoritetaan maatehtäviä ratamestarin antamien lisäohjeiden mukaisesti. 

Maatehtävien suoritus aloitetaan n. klo 15.00.

Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako

Tulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan Levätyksessä  noin klo 19 – 20.

Kolme parasta venekuntaa palkitaan. 

Voittajaveneen kipparin haltuun luovutetaan Rauman Navigointimestaruus – kilpailujen kiertopalkinto vuodeksi.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan tavarapalkintoja. 

Illanvietto

RMVK suorittaa ko. päivänä perinteisen vierailun RTV:n Levätykseen.

Levätykseen voi jäädä yöpymään. Myös Levätystä vastapäätä olevaan Reksaaren laituriin voi siirtyä yöpymään.

Vastuut

Osallistuminen tapahtuu osallistujien omalla vastuulla. Kilpailutilanne ei vapauta veneen päällikköä vastuuasemastaan.

COVID -19 suhteen jokaisen veneilijän ja veneen päällikön omalla vastuulla on noudattaa Suomen valtioneuvoston ja THL ohjeita ja suosituksia. Tämä yleisötapahtuma ei ole sellainen kooltaan, jota tämänhetkinen suositus rajoittaisi, seuraamme tilannetta ja perumme/muutamme tapahtuman kulkua tarvittaessa.

TUL:n veneilypäivät Granössa 4.-5.7.2020 on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

TUL:n jäsenseurat ovat voineet käyttää TUL:n seurojen tukikohtia.

Tältä kesältä olisi kuitenkin syytä välttää vierailuja toisten seurojen saarikohteisiin koronavirustilanteen takia. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on suositeltu vahvasti eristäytymistä ja karanteeninomaisia olosuhteita. Lisäksi Merivartiosto suosittelee, että mökkeilyä ja veneilyä vältetään toistaiseksi.

 

Ystävällisin terveisin

Antti Kempas

Liikuntapäällikkö

Puh. (+358) 50 337 5942

 

antti.kempas@tul.fi

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry / The Finnish Workers’ Sports Federation TUL

Hitsaajankatu 22

00810 Helsinki

 

www.tul.fi

Links:

——

[1] http://www.tul.fi/

[2] https://www.facebook.com/TULry/

[3] https://www.instagram.com/tulry/

[4] https://twitter.com/TUL_ry

[5] https://www.youtube.com/channel/UCMIefZyyJtRCbVT-JHzpILw

Venekatsastustiedote 2020

Koronavirustilanteesta johtuen, sovitut katsastuspäivät perutaan 13.5. asti, eikä myöskään yksittäisiä katsastuksia suoriteta. Mahdollisesti myöhempiäkin ennalta sovittuja ajankohtia perutaan, jos tilanne sen vaatii ja näin ollen katsastukset siirretään mahdollisimman myöhäiselle ajankohdalle, mikäli niitä pystytään suorittamaan. Runkokatsastuksia käydään suorittamassa sovitusti ennen veneen vesillelaskua, jos sekä veneen omistaja ja katsastaja siitä sopivat yhdessä toimintamallilla, että katsastaja ei nouse veneeseen sisälle, vaan tarkastaa vesilinjan alapuoliset runkoläpiviennit veneen ulkopuolelta ja samaan aikaan veneen omistaja tai veneen omistajan edustaja tarkastaa läpivientien sulkuventtiilien toimivuuden veneen sisäpuolelta. Katsastaja jättää todistuksen suoritetusta runkokatsastuksesta veneen omistajalle tai omistajan edustajalle, eli pöytäkirjan 1. sivun katsastajan merkinnöillä. Mikäli vene aiotaan siirtää toiselle paikkakunnalle pian vesillelaskun jälkeen, voidaan silloin poikkeusjärjestelyllä suorittaa erikseen tilattu katsastus, kunhan kumpikin osapuoli ymmärtää varotoimet ja katsastaja suostuu katsastuksen suorittamaan. Kummankin osapuolen on oltava täysin terveitä sekä runkokatsastustapahtumassa että vuosikatsastustapahtumassa. Mikäli veneen omistaja kuuluu riskiryhmään, on veneen omistajan kutsuttava edustaja paikalle, joka ei kuulu riskiryhmään. Tällä edellytyksellä voidaan katsastus suorittaa. Katsastuksessa käytetään kevennettyä mallia, niin ettei katsastaja nouse välttämättä veneeseen, mutta kuitenkin niin, että vene on nähtävillä ja katsastaja sopii omistajan tai omistajan edustajan kanssa miten mahdolliset varusteet tulee esittää, joita katsastajan tarvitsee todeta. Omistaja tai omistajan edustaja jättää myös katsastuspaperit kuitattavaksi katsastajalle sovitusti. Katsastaja kuittaa katsastuspaperit ja jättää veneen omistajalle tai omistajan edustajalle katsastustarran.

Venekatsastuspöytäkirjat

Terveisin
RTV:n katsastajat

Rauman Merihistoriallinen Seura ry on toteuttamassa Merimakasiinia osoitteeseen Kanavakatu 37 Rauma.

Hyvät Rauman Työväenveneilijät ry jäsenet,

TIEDOTELINKKI: Rauman Merihistoriallinen Seura ry

Rauman Merihistoriallinen Seura ry on toteuttamassa Merimakasiinia osoitteeseen Kanavakatu 37 Rauma.

Merimakasiiniin tulee aikanaan tallennettavaksi talonpoikaispurjehdukseen, saaristolaisuuteen, kalastukseen, laivanrakennukseen, satamatoimintoihin, luotsaukseen, veneilyyn, merellisiin harrastuksiin ym. liittyvää paikallishistoriaa sekä kullekin aikakaudelle ominaisia veneitä ja niihin liittyvää rekvisiittaa.

Merimakasiini on nyt harjakorkeudessa ja rakennuksen ns. lämpimään osaan on saatu peruslämpö, jotta päästään tekemään sisustusta. Myös julkisivua ollaan saattamassa asianmukaiseen kuntoon.

Hyvistä saaduista tavara- ja rahalahjoituksista huolimatta hanke tarvitsee kipeästi lisärahoitusta edetäkseen aikataulussa.

Hyvät jäsenet, avokätisyytenne Rauman merellisen perinteen ja kulttuurin säilyttämiseksi hankkeen tukemisessa olisi mitä suuremmassa arvossa ja tarpeessa juuri nyt.

Vetoammekin nyt myötämielisyyteenne Rauman Merihistoriallinen Seura ry:n suurhankkeen tukemiseksi.

 

Lahjoitustili on FI38 5630 0020 4589 53, Rauman Merihistoriallinen Seura ry

Rahankeräyslupa RA/2019/748

 

Yhteistyöterveisin,

Rauman Merihistoriallinen Seura ry

 

Lisätiedot www.kotiseudut.fi/raumanmerihistoriallinenseura