Telakka

petajaksen_telakka

Rauman työväen veneilijöiden telakka on jäsenille ja ulkopuolisille tarkoitettu säilytys-, korjaus- ja huoltoalue. Telakka-alue vuokrattiin pitkäaikaisella  sopimuksella Rauman kaupungilta vuonna 1984 Petäjäksestä. Lisäaluetta saatiin  vuokrattua 1990 nostoalueeksi sekä 2004  säilytykseen.  Telakka-alueelle on rakennettu viisi talvisäilytyshallia, joissa  yhdessä on lämmitettävää tilaa veneiden korjaushuoltoon. Yhteinen WC-rakennus  Purjehdusseuran kanssa. Nosturi, nostoallas, varustelulaituri ja rikausalue.  Pienveneluiska sekä mastokatos. Ulkoalueena talvisäilytyspaikat, trailerisäilytys  ja päivittäinen auto/traileri säilytysalue.
Telakka-alueella on kesävesi sekä oma kaivo. Jätehuolto ja  jäteöljysäiliö.  Alueella ja tiloissa on viranomaismääräysten mukaiset merkinnät.

Lue telakkatoimikunnan vahvistamat toimintaohjeet telakka-alueella

 

 

1. Talvisäilytyshallit

telakka_talvisailytystila
Talvisäilytyshalleja telakalla on viisi, joihin mahtuu 47 venettä. Kooltaan venepaikat ovat 4 x12 – 4,5 x14 metriä vaihtelevina. Ovikorkeudet ovat 4 m ja 5 m halleista riippuen.  Hallit on varustettu ilmoittavalla rikosilmoitusjärjestelmällä, tiloissa on myös viranomaismääräysten mukaiset merkinnät sekä paloturvallisuuslaitteet.

2. Lämmitettävä hallitila

telakka_lamminkorjaustila
Telakan kolmoshallissa on kaksi 4 x13m:n kokoista lämmitettävää tilaa veneiden huoltokorjaukseen. Tiloihin on vain yksi ovi, joka hankaloittaa niiden käyttöä. Tilat lämmitetään vuokraajan laskuun sähköllä.

Hallin varaustilanne

3. Venenosturi

telakka_venenosturi
Venenosturina on kaksi 6,3 tonnin nosturia, joiden nostoteho 12,6 tonnia. Nosturi sijoittuu  5,5 x 21metrin nostoaltaan päälle, jonka kölisyväys on 2,8 metriä (nostopaikalle merkityn reitin syväys on 1,9 m Kompinlahden väylältä). Nostopaikkaa ympäröi yhtenäinen suojalankutus.

4. Varustelulaituri ja rikauspaikka

Telakkalaituri_2 Telakkalaituri_1

 

 

 

RIKAUSLAITURILLA SUORITTTAVA MASTON ASENNUS TAI POISTOTYÖSSÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAN NOSTIMEN NOSTOKOUKKU ON LUKITTU. KÄYTTÖMAKSU 5€, MAKSUN VOI SUORITTAA SUORAAN TAI esim. VENEEN LASKUN/NOSTON LASKUN YHTEYDESSÄ.

Nostoallas sekä varustelulaituri muodostavat yhteisen kokonaisuuden. Varusteluaiturin pituus on 26 metriä, josta rikauspaikka ottaa veneen pituuden mittaisen osan (kylkikiinnitys). Rikauspaikan kölisyväys on 2,5 m (huom. väyläsyväys). Varustelulaiturin kansileveys on 2,3 m. Laituriin on poijukiinnitys.  Varustelulaiturin ja nostoaltaan välittömässä läheisyydessä on huoltorakennus, jonka yhteyteen on rakennettu painepesurille ja vesipisteelle omat tilat sekä varustelulle jätehuoltopiste.

5. Pienveneluiska

telakka_pienveneluiska
Varustelulaiturin jatkeena on pienveneluiska traileriveneilijöille. Luiskan betonoidun yläosan 8,5 asteen kulmalla pituus on 11,5 m, jonka jatkeena meressä 15 asteen kulmalla 4 metrin pudotusluiska. Leveydeltään laskuluiska on 2,8 m. Syväystä luiskan jatkeena on noin metrin verran.  Laskuluiskan jatkeeksi oikealle puolelle on rakennettu laituri kylkikiinnityksellä.