RAUMAN KÖYDET IRTI – KASTA LOSS TAPAHTUMA 2014

KoydetIrti

OSALLISTUJAOHJE (Lauantaina 9.8.2014)

Yleistä

Köydet Irti – tapahtuma on navigointikilpailuja ”korvaava” valokuvasuunnistuksesta muokattu veneilytapahtuma.

Reitti on laadittu siten, että sillä voi liikkua tavanomaisissa ilmasto-olosuhteissa, sekä avonaisilla moottoriveneillä, että  =< 2 m syväyksillä olevilla matkaveneillä (moottori- ja purjeveneet).

Valtakunnalliset kirjalliset tehtävät on laadittu siten, että niiden suorittamiseen voi osallistua jokainen perhemiehistön tai venekunnan jäsen. Kirjalliset tehtävät ja reitti ovat sellaisia, joista jokainen veneilijä joutuu selviämään vesillä liikkuessaan. Kilpailu on avoin kaikille. Osallistuminen ei edellytetä veneilijän jäsenyyttä mihinkään veneily- tai purjehdusseuraan..

Huom.!  Juniorimiehistölle (n. 5-12 v) on laadittu omat kirjalliset tehtävät, joten heillekin riittää puuhailua koko ajaksi.

Muilta paikkakunnilta saapuvat osallistujat (myös raumalaiset halutessaan) voivat kipparikokoukseen saapuessaan kiinnittyä Petäjäksen Telakan tai Villa-Talbon vierasvenelaiturin vapaille venepaikoille.

Osallistumismaksu. ”Kilpailusta” ei peritä osallistumismaksua.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset.  Lisätietoa tapahtumasta saa järjestäjänä  toimivalta  Tuomo Oravalta (puh. 044 5488770, sähköposti : tuomo.orava@gmail.com).

Ennakkoilmoittautuminen (on toivottavaa mm. ohjeiden ja junnutehtävien riittävän kopioinnin vuoksi!) Kimmo Roslöfille (kimmo.roslof@gmail.com) tai Tuomo Oravalle ennen 3.8.2014.  Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä kipparikokouksessakin. Ennakko ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa myös miehistöön osallistuvien junioriveneilijöiden (n. 5-12 v.) lukumäärä.

Kipparikokous ja lähtö.  Tapahtuma alkaa kipparikokouksella lauantaina 9.8.2014 klo 12.00 Petäjäksen Telakan pihakatoksessa (61º07,9’ N 21 º27,6’ E). Kipparikokouksessa osallistujille jaetaan reitin kulkuohje, siihen liittyvät tehtävät ja niitä koskeva ohjeistus sekä tapahtuman kirjalliset tehtävät, joiden vastaukset palautetaan ratamestarille maalin tultaessa. Kippareiden lisäksi koko miehistö on tervetullut kipparikokoukseen mukaan, jotta tapahtuman kulku tulisi selväksi jokaiselle mukana olijalle.

Kilpailurata ja –tehtävät. Reitin kulkuohje on valmis täydellinen piirros reitistä, jonka varrelta etsitään valokuvien esittämiä kohteita. Reitin valokuvat julkaistaan keskiviikkona 6.8. ”Raumalainen” lehdessä.  (Muutamia kappaleita lehtiä [esim. ulkopaikkakuntalaisille] on saatavissa myös kipparikokouksessa). (Huom.! Reittipiirrokset julkaistaan ja jaetaan vasta kipparikokouksessa). 

Tapahtumareitin pituus on noin 10 mpk. Se sijoittuu Rauman edustalle. Tapahtumassa ei suoriteta ajanottoa. Reitille voi lähteä heti kipparikokouksen jälkeen tai n. 1 h kuluessa).. Arvioitu lähtöaika on klo 13.00.. 14.00.. Suositeltava nopeus reitillä on 6 solmua, jota vastaava ajoaika on noin 1,5 tuntia. Tapahtumaan osallistujilla tulisi olla mm. katsastettu tai vastaavasti varustettu vene (Huom.) Turvallisuusvälineet oltava kaikille veneessä olijoille), Selkämeren alueen -veneilykarttasarja (WGS84), astelevy, harppi, kynä ja kiikarit. GPS-paikantimen (tai vastaavan elektronisen laitteen) käyttö on sallittua (ja jopa suositeltavaa). Miehistön minimikooksi suositellaan turvallisuussyistä vähintään kahta henkilöä. Toivottavaa olisi, että veneen miehistön muodostaisi koko perhe, koska kyseessä on veneilyn perhetapahtuma. Useamman henkilön voimin on myös helpompi havaita valokuvien ottamispaikat. Veneilijät voivat halutessaan lähteä kilpailuun omista kotilaitureistaan siten, että ovat n. klo 13–14 reitin lähtöpisteessä. Kaikilla osallistujilla on sama reitti ja yhteinen tulosatama (Levätys). Vesillä suoritettavan osuuden jälkeen rantaudutaan Levätykseen (RTV:n saaritukikohtaan Levätyksessä ), jossa suoritetaan maatehtäviä ratamestarin antamien lisäohjeiden mukaisesti. Maatehtävien suoritus aloitetaan n. klo 15.00.

Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako. Tulokset julkaistaan ja palkinnot jaetaan Levätyksessä noin klo 18.00. Kolme parasta venekuntaa palkitaan. Voittajaveneen kipparin haltuun luovutetaan Rauman Navigointimestaruus – kilpailujen kiertopalkinto vuodeksi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan tavarapalkintoja.

Kaikki tapahtumaan osallistuneet ja sen hyväksytysti suorittaneet venekunnat osallistuvat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n valtakunnallisen pääpalkinnon (SPV:n 1 viikon regatan purjehdusmatka [tai vastaava] Välimerellä kahdelle henkilölle, arvo n. 2000 euroa) arvontaan. Pääpalkinnon arvonta suoritetaan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n syysliittokokouksessa marraskuussa (tai erikseen ilmoitetussa tilaisuudessa).

Illanvietto. RMVK suorittaa ko. päivänä perinteisen vierailun RTV:lle Levätykseen. Tapahtuman osallistujat ovat tervetulleita osallistumaan ko. ohjelmaan, johon perinteisesti kuuluu kahvitus, saunominen (yhteinen uimapukusauna) ja seurojen välinen lentopallo-ottelu sekä illanvietto tansseineen (ja kenties karaokeakin?). Paikalla on myös grillausmahdollisuus. Levätykseen voi jäädä yöpymään. Myös Levätystä vastapäätä olevaan Reksaaren laituriin voi siirtyä yöpymään.

Vastuut. Osallistuminen tapahtuu osallistujien omalla vastuulla. Kilpailutilanne ei vapauta veneen päällikköä vastuuasemastaan.